• This forum has 58 topics, 125 replies, and was last updated May 24, 2022 by Lexi Z.
    • Self-Installation Questions
    • Version Mismatch ?

      Today I tried to upgrade our 2 ZVM’s from 6.0 to 7.0 The upgrade to v6.5.u4 on both ZVM’s worked without a problem Upgrading to v7 however, is failing on one of the ZVM’s with the error that version 6.0.xxx is not a valid version for upgrade (although the system is running 6.5). Repair ZVM […]

    • People: 2
      Replies: 1
    • July 29, 2019
    • Change Recovery Host During a Failover

      Quick question:   Can I edit a VPG and change the recovery host to a different host in the recovery site (that can see the same storage etc)  if the protected site goes off the air?   Thanks.

    • People: 2
      Replies: 2
    • July 3, 2019
    • ZVM service crash

      Hi, since few days the ZVM service does not start anymore. The erorr is: <i>Application: Zerto.Zvm.Service.exe Framework Version: v4.0.30319 Description: The process was terminated due to an unhandled exception. Exception Info: System.Data.SqlClient.SqlException</i> The SQL server service is up and running Trying to upgrade ZVM version results in this error: Cannot open database “zvm_db” Login failed […]

    • People: 1
      Replies: 0
    • June 3, 2019
    • Upgrading via uninstall/reinstall

      We are trying to move from version 5.5 to 7.0.  I have read through the uninstall/reinstall process described on pages 11-13 of https://s3.amazonaws.com/zertodownload_docs/Latest/Upgrading%20Zerto%20Virtual%20Replication.pdf 2 questions: The document says to “Install the VRAs on the hosts in the site and pair the sites” but should this actually be upgrade VRAs in this case?  And is that done via […]

    • People: 3
      Replies: 4
    • May 28, 2019
    • Error installing VRA on Hyper-V 2016 (SCVMM 2016)

      Hi all, I am doing a PoC VMware to Hyper-V. The installation of both the ZVM’s was no problems, also the VRA’s on VMware were running in no time. However, the vra installation on Hyper-v 2016 keeps failing. I see the VM being created, modified and then it is deleted and the install fails. Looks like […]

    • People: 2
      Replies: 3
    • October 12, 2018
    • Email Settings configuration

      Hi there, We are helping to our customer to install ZVR in a replication environment from Vmware to Azure, the installation was completed successfully. Now, we are trying to configure Email settings for sending Alarms as needed. Our customer uses Office365 mailboxes, we are trying to be allowed to send a test email by SMTP […]

    • People: 2
      Replies: 1
    • September 26, 2018
    • Migrating from Dell Servers to Nutanix Nodes

      In the next week we are going to be Migrating from Dell Servers using ESXi VSphere 5.5 Essentials Plus to Nutanix Nodes running VSphere 6.7 Essentials Plus. There are numerous ways to migrate VMs from one solution to the next which includes hours of downtime to migrate storage (we don’t have V-storage V-motion).   My […]

    • People: 2
      Replies: 1
    • August 28, 2018
    • VRA creation failed

      Hi I have successfully installed Zerto, but when trying to install the VRA to 2012R2 Hyper-V it fails with fail to create folder c:\ZertoAgent\ZVM When I manually create the folder it fails with Failed to delete agent files on host   the SCVMM runas account used during installation does have domain admin rights Any advice […]

    • People: 3
      Replies: 3
    • July 24, 2018
    • Opening firewall ports on ZVM

      It appears that windows updates or windows admin policy settings  wiped out my firewall settings on one of my ZVM’s.  I am looking for the steps to manually open the ports back up.   The server is Windows 2012R2. I have the list of ports but when I go into the firewall I don’t know […]

    • People: 1
      Replies: 1
    • May 4, 2018
    • VRA's on different VLAN

      Hi, installing Zerto for the first time in a Test vCenter environment.  2 separate sites but with one vCenter. Do the VRA’s in the 2 sites need to be on the same VLAN and IP subnet? Thks

    • People: 2
      Replies: 2
    • April 16, 2018
    • ZVM Login Error

      We have installed Zerto on a Windows VM (Hyper-V) in our domain and can browse to the Zerto Virtual Manager Web Client, but for some reason get the following error, regardless of the format (e.g. domain\username, username@domain etc): User validation error – Please try again … try to use fully qualified domain name for login […]

    • People: 3
      Replies: 3
    • April 6, 2018
    • MSI Error Code

      Hi… I’m doing the zerto installation. But, in the end of the installation I have a error message “MSI error code : -2147023293” I try to search in google, but have not found anything to solved my problem. Does anyone have the same experience? … or anyone can help provide solutions? Thank’s before

    • People: 11
      Replies: 13
    • March 8, 2018

You must be logged in to create new topics. Click here to login