Zerto Virtual Replication versie 4.5 biedt eenvoudig herstel van elk bestand, elke map en iedere applicatie - Zerto

Zerto Virtual Replication versie 4.5 biedt eenvoudig herstel van elk bestand, elke map en iedere applicatie

March 9, 2016

Journal File Level Recovery™ helpt organisaties om bedrijfsprocessen snel te herstellen na een aanval met ransomware, een virusuitbraak, een calamiteit of bij menselijke fouten

Amsterdam – 9 maart 2016 – Zerto, dé standaard voor het beschermen, herstellen en verplaatsen van data in gevirtualiseerde en cloud-omgevingen, maakt vandaag bekend dat het met de release van Zerto Virtual Replication versie 4.5 aan een van de meest voorkomende IT datacenter-verzoeken gehoor heeft gegeven. De nieuwe functie Journal File Level Recovery™ maakt het mogelijk om elk bestand te herstellen naar de staat waarin het verkeerde, enkele seconden voordat het werd verwijderd, beschadigd of besmet door een virus. Dit zorgt voor een aanzienlijke reductie van de impact die dataverlies heeft op het aantal dagelijkse data recovery-verzoeken. Deze krachtige nieuwe functie geeft business- en ICT-managers meer vertrouwen als het gaat om het herstellen van onder meer SQL-, SAP-, Oracle- en Exchange-databasebestanden en gebruikersgegevens in folders en file shares.

Zerto Virtual Replication maakt gebruik van compressed journaling-technologie, waarbij alle changed blocks van beschermde Virtuele Machines (VMs) tot op de seconde worden bijgehouden voor een periode van maximaal twee weken. Dit maakt “point in time recovery” mogelijk. Daarbij kunnen bestanden op basis van een specifiek gekozen moment in de tijd teruggezet worden tot vlak voor de bestandsbeschadiging en –verwijdering, systeemstoringen als gevolg van aanvallen met ransomware of fouten tijdens upgrades.

“As cloud provider ontvangen we allerhande supportverzoeken van klanten. De meest voorkomende verzoeken hebben betrekking op het herstellen van bestanden, mailboxen of mappen”, zegt Andy Yik, system consultant bij Nexus Solutions Limited. “In het verleden waren onze mogelijkheden hiertoe zeer beperkt door verouderde back-up technologie. Door deze technologische achterstand bleven we worstelen met verlies van data. De nieuwe Journal File Level Recovery-functie in Zerto Virtual Replication versie 4.5 stelt ons in staat om de support richting onze klanten te verbeteren en hun productiviteit te verhogen, door het fors terugdringen of zelfs volledig elimineren van verlies van data”, aldus Yik.

Traditionele oplossingen bieden alleen herstelmogelijkheden op basis van back-ups die met onregelmatige intervallen in de avonduren zijn gemaakt. Deze aanpak kan resulteren in het verlies van een significante hoeveelheid data, die daardoor opnieuw gecreëerd moet te worden. Daarnaast zet deze aanpak de performance en opslagcapaciteit van productieomgevingen onder druk en vergroot het de beheerlast. Zerto Virtual Replication maakt een einde aan deze complexiteit en overhead door middel van voortdurende replicatie van data, zonder het maken van snapshots, verstoringen van productieomgevingen of nadelige invloed op de prestaties van de beschermde virtuele machines.

“We helpen business- en ICT-managers om in een paar minuten tijd elk aspect van hun ICT-infrastructuur te herstellen tot de laatste seconden voordat er zich een storing of calamiteit voordeed. Dit biedt onze klanten een concreet concurrentievoordeel. In sterk gereguleerde sectoren zoals de gezondheidszorg en financiële dienstverlening helpt deze mate van bedrijfscontinuïteit en fijnmazige disaster recovery, organisaties om op eenvoudige wijze en ruimschoots te voldoen aan de compliance-eisen en hun klanten betere ervaringen te bieden”, aldus Oded Kedem, CTO en co-founder van Zerto.

Nieuwe functies en verbeteringen in Zerto Virtual Replication 4.5 zijn onder meer:

  • Journal File Level Recovery™ maakt het mogelijk om elk object van een bestandssysteem te herstellen, met inbegrip van, maar niet beperkt tot SQL-, SAP-, Oracle-, Exchange-bestanden en gebruikersgegevens. Gegevens kunnen tot op de seconde worden hersteld naar elk gewenst punt in de tijd, tot maximaal twee weken terug. Dit maakt een einde aan dataverlies als gevolg van onregelmatige back-up intervallen.
  • Journaling compressie van veranderingen op block-niveau die op de recovery site zijn opgeslagen, resulteren in een besparing van gemiddeld 60% aan schijfruimte die normaliter benodigd is voor ‘point-in-time’ herstel van data en applicaties.
  • Role-based Access Control (RBAC) met Active Directory-integratie voor het delegeren van: weergeven, bewerken, testen en failover-toegangsrechten voor gebruikers en teams per protectiegroep. Dit biedt applicatiebeheerders selfservicemogelijkheden voor disaster recovery.
  • Automatische prioriteit toekenning aan replicatieverkeer van alle beschermde applicaties voor optimaal gebruik van de WAN-verbinding. Deze oplossing biedt mogelijkheden voor dynamische optimalisatie van het replicatieverkeer in omgevingen waarin verschillende applicaties de beschikbare bandbreedte moeten verdelen om te blijven voldoen aan business- en applicatie-SLA’s.
  • Nieuwe API’s voor het automatiseren van het aanmaken en beheren van functionele groepen, om geautomatiseerde bescherming en bewerking van beschermde virtuele machines mogelijk te maken. Dit verbetert de efficiëntie en automatisering van gevirtualiseerde omgevingen.

Over Zerto

Zerto stelt zich ten doel om ICT-omgevingen op locatie en in de cloud 24/7 operationeel te houden. Hiertoe levert het innovatieve, gebruiksvriendelijke, betrouwbare en schaalbare softwareoplossingen voor bedrijfscontinuïteit. Het Zerto Cloud Continuity Platform biedt organisaties de mogelijkheid om hun gevirtualiseerde workloads te beschermen en probleemloos te verplaatsen tussen publieke, private en hybride clouds. Zerto Virtual Replication, het paradepaardje binnen het productaanbod van Zero, is uitgegroeid tot de norm voor het beschermen, herstellen en migreren van applicaties in cloud-omgevingen en gevirtualiseerde datacenters. De oplossing is met diverse prijzen bekroond vanwege zijn innovatieve, hypervisor-gebaseerde replicatie-aanpak, zoals Best of Show tijdens VMworld 2011, Best of VMworld Europe 2014 en de Product of the Year Awards voor 2011 en 2012 en 2013. Raadpleeg voor meer informatie www.zerto.com.